Лінія А: Виробництво та фасування маргаринів, кондитерських жирів, хлібопекарських жирів, а також для молочної промисловості продуктивністю 12,4 т/год, або виробництво та фасування маргарину для листкового тіста продуктивністю 4,5 т/год.
Лінія В: Виробництво та фасування кондитерських, кулінарних, хлібопекарських та молочних жирів продуктивністю 18,6 т/год або виробництво та фасування жирів для молочних продуктів, замінників какао-масла продуктивністю 12,4 т/год
Опис ліній виробництва маргарину
Устаткування для виробництва маргарину поставляє один з провідних світових виробників даного обладнання – Chemtech International Ltd. (Великобританія) поставила завод з виробництва та фасування промислового маргарину, маргарину для листкового тіста та жирів (харчових жирів), потужністю 200 т/добу.
У складі маргаринового цеху додатково встановлено ємності (3 шт. по 60 т) на формування жирової основи та укомплектовані насосами, теплообмінниками датчиками рівня та температури. Для приготування водно-жирової фази встановлена ємність (5,0 м3) для очищеної демінералізованої води в комплекті з УФ-лампою для знезараження. Для завантаження/вивантаження коробів з харчовими жирами та маргаринам на палети та обертання палет з коробами плівкою застосовується обладнання, виготовлене компанією Bortolin Kemo S.p.A., Італія. Для забезпечення холодом ліній виробництва харчових жирів застосовується холодильне обладнання, виготовлене компанією «BARON Termodinamik», Італія.
Склад лінії А. • чотири ємності по 5 м3 для приготування емульсії з мішалками та насосами. Місткості встановлені на тензовесах; • чотири ємності по 50 л для ароматизатора та барвника з перистальтичними насосами; • основний теплообмінник-пастеризатор із 3-х секцій пластинчастого типу; • головний поршневий насос; • блок кеметаторів (С1+С2); • блок кеметаторів (С3+С4); • робочий модуль із 2-ми пін-роторами; • робочий модуль із 2-ми пін-роторами. Окремою опцією (з можливістю підключення) у складі лінії є труба витримки та формувальна Кемпак-машина для випуску маргарину для листкового тесту. Продуктивність лінії: по промислових маргаринах – 5 т/год, маргарину для листкового тесту – 1 т/год.
Склад лінії В. • дві ємності по 5 м3 для приготування емульсії з мішалками та насосами. Місткості встановлені на тензовесах; • одна ємність 50 л для ароматизатора та барвника з перистальтичним насосом; • теплообмінник-запобіжник пластинчастого типу; • головний поршневий насос; • блок кеметаторів (С1+С2); • блок кеметаторів (С3+С4); • робочий блок із 2-ми пін-роторами; • робочий блок із 2-ми пін-роторами. Продуктивність лінії за промисловими маргаринами та шортенінгами – 5 т/год.
Дві паралельні лінії формування тари та наливу маргаринів складаються з: агрегату для формування короба; агрегату для вистилання короба п/е плівкою; станції наливу маргаринів у короби; агрегаат для запечатування короба; принтер для друку на коробі. Лінії упаковки оснащені роликовими конвеєрами та подають готову продукцію до складу темперування. Зі складу короба подаються на палетайзер, де формується палета і обертається стрейч-плівкою.
Для промивання технологічних ліній та обладнання встановлені три ємності для СІР-мийки. Ємності призначені для приготування миючих розчинів та чистої води для промивання. Станція миття укомплектована насосом.
Всі процеси виробництва продуктів, формування тари, наливу та пакування, транспортування коробів максимально автоматизовані. Рівень автоматизації – PLC плюс SKADA.
Для отримання нових жирових продуктів компанією Chemtech International Ltd. поставлено пілотну маргаринову установку продуктивністю 120 кг/год – продається окремо від лінії.